מחשבונים

כמה כסף צריך לצבור לפנסיה? (מחשבון לפי גיל)

חשבו בעצמכם האם צברתם מספיק כסף לפנסיה ביחס לבני גילכם. הבדיקה היא מול קרן הפנסיה שלכם ומול ממוצע החוסכים בקרנות הפנסיה בישראל

קרן הפנסיה המקיפה היא מוצר החיסכון הפנסיוני המוביל בישראל, לאחרונה אף קבעה ועדת הכספים בכנסת שחוסכים שמרוויחים פחות מ – 26 אלף ש"ח יהיו חייבים להפקיד לקרן פנסיה לפני שיוכלו לפתוח פוליסת ביטוח מנהלים. נכון לדצמבר 2024 ישנם כ- 3 מליון חשבונות פעילים בקרנות הפנסיה בישראל שמנהלים למעלה מ- 660 מיליארד שקלים.

לצורך בדיקת הנתונים ניתחתי את המאזנים האקטוארים של כל קרנות הפנסיה בישראל (למעט קרנות הפנסיה של מור ואינפניטי שנפתחו במהלך שנת 2022). חשוב לציין שמדובר בנתונים ממוצעים ובניגוד לבדיקה שביצעתי בעבר, נתונים אלו לא כוללים את תקופת הוותק של החוסך בקרן.

מניתוח 3 מליון חשבונות של חוסכים מגילאי 20 ועד 69 – הצבירה הממוצעת בחיסכון הפנסיוני בישראל עומדת על 220 אלף ש"ח גידול של 60 אלף ש"ח לעומת החישוב שביצעתי בעבר. והשכר הממוצע המבוטח בקרן עומד על 10,778 ש"ח, שכר הנמוך מהשכר הממוצע במשק שעומד על כ- 14 אלף ש"ח.

הגיל הממוצע של החוסכים בקרנות הפנסיה בישראל הוא 49 כאשר הקרן עם הגיל הממוצע הגבוה ביותר היא מגדל מקפת ואילו הקרן הצעירה ביותר היא הפניקס.

צריך לזכור כי בקרנות הפנסיה החדשות ישנה מגבלת שכר וחוסכים עם שכר העולה על 25 אלף ש"ח פונים למוצרים פנסיונים משלימים כמו קרן פנסיה משלימה או ביטוח מנהלים ובנוסף קיים פער בין השכר ברוטו של העובדים לבין השכר המבוטח שבדרך כלל נמוך יותר.

גם בשכר הממוצע בקרן קיים כמובן הבדל בין גברים ונשים, כאשר הצבירה הממוצעת של גברים עומדת על 200 אלף ש"ח ואילו הצבירה הממוצעת של הנשים עומדת על 172 אלף ש"ח.

איך משתמשים במחשבון?

המחשבון מציג את הנתונים רק בקרנות הפנסיה המקיפות לכן עליכם להזין את נתוני החיסכון הפנסיוני שלכם בקרן הפנסיה המקיפה בלבד.

שכר מבוטח בקרן הפנסיה וצבירה בקרן הפנסיה בלבד

מחשבון חיסכון פנסיוני ממוצע לפי גיל וקרן פנסיה

מצאתם טעות במחשבון? עדכנו אותנו

מחשבון פנסיה

מחשבון השוואת חיסכון פנסיוני

איך ניתן להגדיל את החיסכון הפנסיוני?

הפתרון המרכזי להגדלת הקצבה היא הגדלת החיסכון, אפשר להגדיל את אחוז ההפקדה ל-7%, אפשר להפקיד באופן עצמאי ואפשר להגדיל את החיסכון הפרטי בתיק השקעות או בקופת גמל להשקעה.

אבל יש גם דרכים נוספות להגדיל את הפנסיה ובהם בחינת מסלול ההשקעה שבו אתה נמצא בקרן הפנסיה שלך ובחינת דמי הניהול אותם אתה משלם היום.

איך נחשב כמה פנסיה תהייה לנו?

באתר תמצאו הפניות למחשבוני פנסיה של מרבית קרנות הפנסיה בישראל, שימו לב שבמקרים רבים הסימולציה מחושבת בהתאם לדמי הניהול המקסימלים (6% מהפקדה ו – 0.5% מהצבירה) ולא בהתאם לדמי הניהול להם אתם זכאים בקרן הפנסיה.

כניסה למחשבוני פנסיה כאן באתר

רוצים להגיע עם יותר כסף לפנסיה?
רוצים להפסיק לפחד מהחיסכון הפנסיוני?
אנחנו מזמינים אותך להגיע לפגישת תכנון פנסיוני אישית
למידע נוסף על שירות תכנון פנסיוני אישי https://pensuni.com/?page_id=7283

כמה כסף צריך לצבור לפנסיה? (מחשבון לפי גיל) by

לגלות עוד מהאתר פנסיוני, להבין את הפנסיה

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

נדב טסלר

נדב טסלר, מתכנן פרישה, משמש כסמנכ"ל מקצועי בקוואליטי שירותים פיננסים לשעבר סמנכ"ל מקצועי בהלמן אלדובי קופות גמל ופנסיה, ומנהל המוצר באגף השיווק במנורה מבטחים. מרצה כיום במכללת נתניה ומכללה לפיננסים BDO. בעל הבלוג : פנסיוני, להבין את הפנסיה. לנדב תואר M.A במנהל עסקים מהמכללה למנהל, B.A במנהל עסקים מאוניברסיטת בן גוריון והוא מחזיק רישיון סוכן ביטוח פנסיוני מטעם רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון.

9 Comments

  1. האם להזין גם סכום שנצבר במכשירים אחרים כמו קופת גמל או מקיפה? כי אפשר בפנסיה מקיפה רק עד לתקרה (זה חסום)

    1. לא, כדי לבדוק את היחס שלך ביחס ליתר החוסכים בקרן הפנסיה המקיפה צריך להזין רק את השכר שמופנה לקרן המקיפה ואת היתרה בקרן המקיפה

      1. המספרי השוואה לא הגיוניים…
        אני בן 52 , יתרה צבורה של 700,000
        שכרי כשכיר בשיאו היה 15,000 , אני לא מפקיד מ-2018 וכל הזמן נמצא במסלול הכי סולידי ועדין יש לי יותר מפי 3 מהמוצע.
        היתרה הממוצעת של בני גילי היא 220,000 , אז בדקתי עם כמה חברים ולכולם יש סכומים שגבוהים משמעותית ממהמוצע שהמחשבון מציג, על חסכונות של עובדי ההיטק אין מה להרחיב זה בטוח יותר ממה שצברתי אז איך זה יכול להיות ?
        כנראה שהפתרון טמון בחיסכון החציוני ולא בממוצע.
        תפסיקו להציג ממוצע ללא חציון, זה מעוות את המציאות.
        כמה צברתי ביחס לאחרים זאת נחמת טפשים.
        תבדקו מה צפי הקצבה והאם זה יספיק להם.

  2. תודה!
    מסתבר שאני עשיר ביחס לממוצע :/
    חושב אם לפזר לחם ארז לדגים בירקון או לשמור את הכסף ולרכוש קורקינט חשמלי חדש.

  3. וואו זה מקורי!
    מה שאומר שתוך כמה ימים נראה איזה בלוגר/כתב תקשורת/מנהל קבוצה בפייסבוק – שיחפור וייקח על זה קרדיט.

  4. לא כל כך ברור לי.
    לפי חישובים אלו הצבירה הממוצעת היא 220 אלף ש"ח, הגיל הממוצע הוא 49. אני מניח שבממוצע מופקדים לכל אדם 2000 ש"ח בחודש לקרן הפנסיה. אם הגיל הממוצע הוא 49 אני מניח שיש בממוצע 200 – 250 הפקדות לאדם (הפקדות במשך 16.5 עד 20 שנה). אם נניח שלקרן הפנסיה אין רווחים אלא היא רק שומרת על ערך הכסף, אז צריך להיות בממוצע 400 – 500 אלף ש"ח לאדם בקרן פנסיה. אם נניח שלקרן הפנסיה יש רווחים ראליים של 3% – 4% לשנה, אז צריכים להיות בקרן פנסיה ממוצעת 600 – 700 אלף ש"ח לאדם. איך זה שיש שם רק 220 אלף ש"ח לאדם בממוצע.
    בנוסף נניח שהאדם הממוצע בקרן (שהוא בגיל 49) יגדיל את צבירתו בקרן פי 3 עד גיל 67. אז יהיו לו 660 אלף ש"ח בזמן יציאתו לפנסיה. נניח שהמקדם אז יהיה 200. אז תהיה לו פנסיה של 3300 ש"ח בסך הכל. נשמע מעט מדי.

  5. אני מצטרף לאנשים שלא אוהבים את המחשבון כלל. הוא בכלל לא משקף, ולא תורם בכלום.
    קודם כל, הוא לא עונה על השאלה – "כמה כסף צריך לצבור לפנסיה?" – הוא רק מראה לך היכן אתה ממוקם ביחס לממוצע לגילך, אז לגמריי צריך לשנות את הכותרת של המאמר, וסלח לי אם הפעם זה באמת נראה "קליקבייט".
    סיבה נוספת שאני לא אוהב את המחשבון, היא שאני בן 45, ולא נשמע לי הגיוני שממוצע החוסכים בגילי חסך רק 158,071 שקל, הסכום הזה קטן פי 8 מהסכום הצבור אצלי, ולא עשיתי יותר מדי בשביל להגיע לזה, ואפילו עשיתי כמה טעויות בתחילת דרכי המקצועית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם

Back to top button