Site icon פנסיוני, להבין את הפנסיה

אני מבוטח בקרן פנסיה וביטוח מנהלים. כיצד תשפיע עלי הגדלת ההפקדות?

סימן שאלה

אני מבוטח היום על חלק מהשכר בקרן הפנסיה ועל היתרה בביטוח המנהלים. כאשר אני מפקיד 5% מהשכר והמעסיק מפקיד 5% ורוכש עבורי גם אבדן כושר עבודה ב 1.5%. אבדן כושר עבודה מכסה אותי הן עבור תכנית הביטוח והן עבור קרן הפנסיה. בנוסף המעסיק מפקיד לי לפיצויים 8.33% בכל אחת מהתכניות. האם הגדלת ההפקדות לפנסיה חלה גם עלי? האם גם אני והמעסיק נדרשים להגדיל הפקדות?

במקומות עבודה רבים, בעיקר בחברות הייטק, בהם השכר הפנסיוני מפוצל בין הפקדות לקרן פנסיה להפקדות לביטוח מנהלים רוכש המעסיק אבדן כושר עבודה על מלא השכר. אחת הסיבות לרכישת אבדן כושר עבודה גם על שכר שמבוטח בקרן הפנסיה היא הרחבת הכיסוי הקיים בקרן לאבדן כושר עבודה עיסוקי.

צו הרחבה בדבר הגדלת הפרשות בביטוח פנסיוני

צו ההרחבה קבע שיעור מינימלי להפקדות העובד, הפקדות המעסיק והפקדות לרכיב הפיצויים. יש לבחון האם ההפקדות אותם אתה ומעסיקך מבצעים היום עומדים בתנאי הצו.

עובד מעסיק פיצויים
קרן פנסיה 5% 5% 8.33%
ביטוח מנהלים 5% 5% 8.33%
אבדן כושר עבודה 1.5%
צו הרחבה  5.75% 6.25%  6%
פער  0.75%- ?  2.33%+

הפקדות העובד

ניתן לראות כי קיים פער שלילי בהפקדות העובד. שיעור ההפקדה כיום הוא 5% והשיעור שנקבע בצו הוא 5.75%. כלומר עליך להגדיל את ההפקדות לחיסכון הפנסיוני הן בקרן הפנסיה והן בביטוח המנהלים ב- 0.75% ובינואר לבצע הגדלה נוספת ל- 6%.

רכיב הפיצויים

אפשר לראות כי קיים פער חיובי בהפקדות המעסיק לרכיב הפיצויים. במקום להפקיד 6% כפי שנקבע בצו, המעסיק מפקיד כבר היום 8.33%. במקרה זה המעסיק לא יכל להקטין את שיעור ההפקדה שלו, לזה הקבוע בצו.

כפי שכתוב בצו בסעיף 3.3

….ובלבד: שלא יפגע שיעור ההפרשה לרכיב פיצויי פיטורים בגין עובד קיים

הפקדות מעסיק

הפקדות המעסיק היום עומדות על 5% הן לקרן הפנסיה והן לביטוח מנהלים. בנוסף המעסיק רוכש ביטוח אבדן כושר עבודה על מלא השכר בשיעור של 1.5%. כלומר התקציב שמפנה המעסיק עומד על 6.5%.

במקרה שבו העובד חוסך בקרן פנסיה וביטוח מנהלים יש להפריד בין התקציב המופנה לכל אחד מהמוצרים לבין התקציב לרכישת הביטוח לאבדן כושר עבודה.

עבור קרן הפנסיה נדרש המעסיק להפקיד 6.25% משכר העובד ללא תקציב נפרד לאבדן כושר עבודה. עבור ביטוח מנהלים או קופת גמל יכל המעסיק לכלול את התקציב המופנה לרכישת ביטוח אבדן כושר עבודה בתקציב הכולל כאשר התקציב המופנה לחיסכון לא יפחת מ – 5% מהשכר.

כפי שכתוב בצו בסעיף 3.2

יש לך עדיין שאלות? אולי תמצא את התשובות בפוסט הבא : סוגיות מעשיות בהגדלת ההפקדות הפנסיוניות.

לסיכום

בהפקדות לקרן הפנסיה הן אתה והן המעסיק נדרשים להגדלת הפקדות בשיעור כפי שמופיע בטבלה. בחודש ינואר 2017 תידרשו להגדלה נוספת של 0.25%

עובד מעסיק פיצויים
קרן פנסיה 5% 5% 8.33%
נדרש 0.75% 1.25% 8.33%

בהפקדות לביטוח מנהלים, רק אתה נדרש בהגדלת ההפקדות בשיעור של 0.75%. ולהגדלה נוספת של 0.25% בחודש ינואר. בביטוח המנהלים המעסיק לא נדרש כעת, או בחודש ינואר 2017, לבצע הגדה מכיוון והוא עומד כבר בדרישות הצו.

עובד מעסיק פיצויים
ביטוח מנהלים 5% 6.5% 8.33%
נדרש 0.75% 0.00% 8.33%

 רגע, זה עוד לא הסוף

פרשנות שמרנית טוענת שבכלל יש להגדיל את הפקדות המעסיק לביטוח מנהלים עד ל- 7.5% מהשכר כולל רכישת הביטוח לאבדן כושר עבודה.

עובד מעסיק פיצויים
ביטוח מנהלים 5% 5% 8.33%
נדרש תגמולים 0.75% 1% 8.33%
נדרש אכא 1.5%

הטענה שעומדת מאחורי עמדה זו היא התוספת שהוכנסה לסעיף 20 בתיקון 12:

נקבעה בדין או בהסכם התניה בניגוד להוראות סעיף קטן (א), ולפיה שיעור ההפקדה לקופה מסוימת או לסוג מסוים של קופות או לקופה שתיבחר מתוך רשימה מסוימת של קופות, יהיה גבוה יותר משיעור ההפקדה לקופות או לסוגי קופות אחרים, יהיה העובד זכאי לשיעור ההפקדה הגבוה מבין השיעורים שנקבעו כאמור, עד לתיקון הדין או ההסכם

מכיוון ובמקרה הזה אבדן כושר העבודה מתייחס גם לקרן הפנסיה וגם לביטוח המנהלים ומכיוון ומקרן הפנסיה לא ניתן "לקזז" את עלות הביטוח לאבדן כושר עבודה, נוצר מצב שבו התקציב לקרן הפנסיה גבוה יותר מהתקציב לביטוח המנהלים ולכן יש להגדיל את הפקדות המעסיק לרכיב התגמולים גם בביטוח המנהלים וזאת למרות רכישת אבדן כושר העבודה.

אני מבוטח בקרן פנסיה וביטוח מנהלים. כיצד תשפיע עלי הגדלת ההפקדות? by

רוצים להגיע עם יותר כסף לפנסיה?
רוצים להפסיק לפחד מהחיסכון הפנסיוני?
אנחנו מזמינים אותך להגיע לפגישת תכנון פנסיוני אישית
למידע נוסף על שירות תכנון פנסיוני אישי https://pensuni.com/?page_id=7283

לשירותים נוספים של פנסיוני, להבין את הפנסיה:

קיבוע זכויות טיפול בכספי פיצויים בסיום עבודה
פרישה מקרן פנסיה תכנון פרישה

מידע נוסף על :

הצהרת נגישות

מדיניות פרטיות


Exit mobile version