Site icon פנסיוני, להבין את הפנסיה

האם שכיר בעל שליטה זכאי להשלמת פיצויים בסיום עבודה?

מנהל השקעות

עד לתיקון 190 בפקודת מס הכנסה בשנת 2012, בעלי שליטה נאלצו לבחור בין הפקדה לרכיב התגמולים לבין הפקדה לרכיב הפיצויים. בעקבות התיקון, גם בעלי שליטה יכולים להפקיד לחיסכון פנסיוני בדומה לכל שכיר אחר בעסק, אך ההפקדה לרכיב הפיצויים שתחשב כהוצאה מוכרת היא  13,750 ₪ בשנה (בשנת 2024).

לדוגמה שכיר בעל שליטה שמבטח שכר של 20 אלף ₪ ומפקיד עליו לחיסכון פנסיוני, כל ההפקדה לרכיב תגמולי מעסיק תוכר כהוצאה מוכרת ואילו הפקדה מעבר ל – 13,750 ₪ לרכיב הפיצויים לא תוכר.

האם לשכיר בעל שליטה כדאי להפקיד לפיצויים על כל השכר?

באפשרות בעל השליטה להפקיד בשוטף לרכיב הפיצויים עד התקרה המוכרת כהוצאה מוכרת לחברה או על מלא השכר.

במקרים מסויימים כדאי להפקיד על כל השכר גם אם לא מדובר בהוצאה מוכרת. יש בכך כדאיות כגון הגדלת החיסכון הפנסיוני או העברת הכספים מחשבון החברה לחשבון אישי של העובד כאשר מדובר בחברה עם מספר שותפים, אך ההוצאה הזאת לא תחשב הוצאה מוכרת בעסק.

סיום עבודה היא ההזדמנות להשלמת כספי הפיצויים לבעל השליטה. שכיר בעל שליטה שסיים את עבודתו בחברה זכאי להשלמת פיצויים, גובה השלמת הפיצויים שתוכר לחברה היא משכורת אחרונה כפול הוותק בחברה בניכוי הסכומים שנצברו ברכיב הפיצויים.

במסגרת חישוב ההתחייבות תוכר רק ההתחייבות מ – 1 לאפריל 1976.

חשוב לזכור כי בסיום עבודה נדרש בעל השליטה להפסיק את עבודתו בחברה אך הוא עדיין יכל להחזיק במניות ולקבל דיווידנדים.

מבוסס על חוזר מס הכנסה 4/2019

בעלי שליטה שאינם רואים את עצמם פורשים מעבודה, יכולים להתחיל לקבל קצבה מהחיסכון הפנסיוני במקביל לעבודה ולבצע קיבוע זכויות.

אלה שפורשים מהעבודה יכולים לייצר לעצמם פנסיה תקציבית על חשבון תקציב העסק, אמנם קצבה זו אינה מאפשרת היוון קצבאות אך היא מנגנון נוסף לחיסכון במס והבטחת קצבה לבעל השליטה ולבן זוגו.

>>>קריאה נוספת : פנסיה תקציבית לבעלי שליטה

האם שכיר בעל שליטה זכאי להשלמת פיצויים בסיום עבודה? by

רוצים להגיע עם יותר כסף לפנסיה?
רוצים להפסיק לפחד מהחיסכון הפנסיוני?
אנחנו מזמינים אותך להגיע לפגישת תכנון פנסיוני אישית
למידע נוסף על שירות תכנון פנסיוני אישי https://pensuni.com/?page_id=7283

Exit mobile version