Site icon פנסיוני, להבין את הפנסיה

תקרת הפקדה לקרן פנסיה לצורך קבלת קצבה

תקרת הפקדה לקרן הפנסיה המקיפה חשובה גם במועד העברת כספים אל קרן הפנסיה. חוסכים המבקשים לנצל את היתרונות בקרן הפנסיה צריכים לתכנן מראש את מועד העברת הכספים.

במאמרים הקודמים ראינו את היתרונות בפרישה מקרן פנסיה מקיפה, היתרון הראשון זכאות לתשואה מובטחת על 60% מהנכסים מבטיח כי הקצבה מקרן הפנסיה תהייה יציבה יותר לאורך זמן. היתרון השני, דמי ניהול נמוכים ביחס למוצרים אחרים (ביטוח מנהלים) מבטיח כי הקצבה מקרן הפנסיה תהייה גבוהה יותר.

>>>מאמר זה מתייחס לתקרת הפקדה לצורך פרישה. למאמר העוסק בתקרת הפקדה לחוסכים

בשל היתרונות המובנים בקרן הפנסיה המקיפה חוסכים רבים מבקשים להעביר את הכספים שצברו לאורך השנים לקרן הפנסיה לקבלת קצבת זקנה. אך הסכום אותו ניתן להעביר מוגבל בתקרה שנתית ולא תמיד ניתן להעביר את כל הסכום שנחסך.

קרן הפנסיה המקיפה זכאית להבטחת תשואה ולכן ההפקדה החודשית אליה מוגבלת בתקרה. תקרת ההפקדה לקרן הפנסיה מחושבת באופן הבא:

20.5% * 2 * השכר הממוצע במשק = בשנת 2024 מדובר בהפקדה חודשית של 5,139 ש"ח

והתקרה לניוד בגין כל שנת וותק היא 61,677.12 ש"ח

יש לי מיליון שקלים האם אני יכל להפקיד אותם לקרן הפנסיה לקבלת קצבה?

בדומה לבדיקה החודשית שמבצעת הקרן על ההפקדות השוטפות כך גם פורשים שמבקשים לבצע הפקדות חד פעמיות נדרשים לעמוד בתקרה. פורש שמבקש להפקיד מיליון שקלים יחרוג מתקרת ההפקדה והכספים יעברו לקרן הפנסיה המשלימה.

הפתרון לקבלת קצבה מקרן הפנסיה המקיפה טמון בהעברת כספים שנחסכו לאורך השנים במוצרים פנסיונים אחרים אל קרן הפנסיה המקיפה לצורך קבלת הקצבה.

את אותה תקרת ההפקדה לקרן הפנסיה שנבדוק במועד ההפקדה נבדוק גם בניוד כספים אל קרן הפנסיה ממוצרים אחרים כמו ביטוח מנהלים או קופת גמל.

כיצד נחשב את התקרה להעברת כספים אל קרן הפנסיה?

שמפקידים לקרן פנסיה מקיפה, הקרן בודקת האם ההפקדה עומדת בתקרה. ולכן בניוד כספים מקרן פנסיה אחת אל קרן פנסיה אחרת לא נדרש לבדוק את התקרה. התקרה נבדקה כבר על ידי הקרן המעבירה. בהפקדה למוצרים פנסיונים אחרים לא קיימת תקרה ולכן שמניידים כספים מקופת גמל, קרן פנסיה משלימה או ביטוח מנהלים אל קרן הפנסיה יש לבדוק האם הניוד עומד בתקרת ההפקדה אל קרן הפנסיה.

תקנות העברת כספים בין מוצרים פנסיונים מגדירות את האופן שבו נבדוק את התקרה בהעברת הכספים בין המוצרים הפנסיונים אל קרן הפנסיה המקיפה.

מקופת גמל שאינה קרן חדשה זכאית לקופת גמל לקצבה שהיא קרן חדשה זכאית, כספים בסכום העולה על הסכום המרבי החודשי שניתן להפקידו לאותה קרן במועד המעבר, לפי הוראות תקנות קופות גמל או תקנות לפי סעיף 22 לחוק שיבואו במקומן, כשהוא מוכפל במספר החודשים שחלפו ממועד התשלום הראשון לקופה המעבירה; ואולם לגבי עמית שהופקדו בשלו כספים לאותה קרן או לקרן חדשה זכאית אחרת בשל אותם חודשים, יופחת מהסכום המרבי האמור, סכום בגובה היתרה הצבורה בשל אותם כספים (סעיף 2.ד)

סעיף 2 לתקנות, מתייחס לשני מקרים בהם ניתן לנייד כספים לקרן הפנסיה המקיפה. המקרה הראשון הוא מצב שבו חסכנו לאורך השנים רק במוצר פנסיוני אחר וכעת אנו מבקשים להעביר את הכספים אל קרן הפנסיה. במקרה השני, חסכנו במקביל גם בקרן הפנסיה המקיפה וגם במוצר פנסיוני נוסף.

תקרה להעברה לקרן הפנסיה שאין הפקדות מקבילות לקרן הפנסיה

הדין להפקדת מיליון שקלים לקרן הפנסיה הוא אינו אותו דין שחל כאשר מבקשים לנייד מיליון שקלים ממוצר פנסיוני אחר. בהעברת כספים ממוצר פנסיוני אחר אל קרן הפנסיה מחשבים את התקרה ממועד ההפקדה הראשון לקופה ועד למועד ההעברה. בגין כל חודש ותק ניתן להעביר את תקרת ההפקדה לקרן הפנסיה, השנה 5,139 ש"ח.

לדוגמה, חוסך מבקש להעביר ביטוח מנהלים עם 600,000 ש"ח אל קרן הפנסיה המקיפה. לחוסך קיים וותק של 10 שנים בפוליסה.

נחשב את הוותק שניתן להעביר אל קרן הפנסיה – 120 חודשי וותק * 5,139 ש"ח = 616,180 ש"ח

סכומים שעולים על התקרה יעברו לקרן הפנסיה המשלימה, חשוב לזכור כי קרן הפנסיה המשלימה לא כוללת תשואה מובטחת.

ככל שיש יותר חודשי הוותק בקופה המעבירה כך יהיה ניתן לנייד סכום גבוה יותר אל קרן הפנסיה המקיפה.

בחישוב התקרה לוקחים בחשבון את מספר החודשים שחלפו ממועד פתיחת הקופה ולא את מספר החודשים בהם בוצעו הפקדות לקופה.

אם נחזור לדוגמה הקודמת איתה פתחנו

חוסך עם מליון שקלים שרוצה להפקיד לקרן הפנסיה, רצוי שיבדוק האם יש לו קופה קיימת עם וותק מספיק ישן אליה ניתן להפקיד מליון ש"ח ולנצל את הוותק שלה לצורך ניוד הכספים לקרן הפנסיה המקיפה.

האם בהעברת כספים בודקים את תקרת ההפקדה בכל שנה ושנה?

לא. התקרה שתיבחן היא תקרת ההפקדה במועד הניוד.

העברתי את הכספים מקרן הפנסיה אל קופת הגמל, האם יהיה ניתן להחזיר אותם בפרישה?

בשנים האחרונות יותר ויותר חוסכים מבקשים להעביר את הכספים מקרן הפנסיה המקיפה אל קופת הגמל (לקריאה). במועד החזרת הכספים אל קרן הפנסיה יבחן גובה החיסכון בקופת הגמל והאם הוא עומד בתקרת העברת הכספים אל קרן הפנסיה. במועד העברת הכספים לא בודקים האם ההפקדות השוטפות עמדו בתקרת ההפקדה.

חשוב לזכור כי גם במידה שהפקדות לקרן הפנסיה היו עד התקרה, במועד החזרת הכספים יתכן מצב שבו גובה החיסכון עולה על תקרת ההפקדה.

בעוד שבניוד מקרן פנסיה לקרן פנסיה אנו לא בוחנים את התקרה לניוד והכספים עוברים בערכים ריאלים כולל הרווחים. בניוד הכספים מקופת הגמל אל קרן הפנסיה התקרה תיבחן כולל הרווחים וכך גם חוסך שהפקיד לאורך השנים פחות מהתקרה החודשית עשוי לגלות שלא כל הכספים יכולים לחזור לקרן הפנסיה.

לדוגמה

חוסך הפקיד לאורך השנים 3,000 ש"ח בחודש אל קרן הפנסיה, החוסך בחר להעביר את הכספים אל קופת גמל. לאחר עשר שנים נצברו בקופה 540 אלף ש"ח. בהנחה והתקרה לניוד היא 520 אלף ש"ח החוסך ידרש להעביר חלק מהכספים אל קרן הפנסיה המשלימה לצורך קבלת קצבה.

מכיוון שהחוסך מפקיד מתחת לתקרת ההפקדה, במידה והוא היה משקיע במסלול מנייתי בקרן הפנסיה המקיפה הוא היה מנצל את מלא הרווחים בקרן המקיפה ולא נדרש להשתמש בקרן המשלימה.

תקרה להעברת כספים אל קרן הפנסיה שישנם הפקדות במקביל בשני המוצרים

חוסכים רבים מפצלים את ההפקדות בין מספר מוצרים, יתכן ומדובר בפיצול ההפקדה בין קרן פנסיה מקיפה לביטוח מנהלים או שמדובר בחוסך המפקיד לקרן הפנסיה המקיפה ובמקביל חוסך בקופת גמל להשקעה.

במועד העברת הכספים אל קרן הפנסיה ראשית נחשב את התקרה האפשרית לניוד כספים ולאחר מכן נפחית מהתקרה את הסכום שנצבר במקביל בקרן המקיפה (כולל הרווחים).

לדוגמה,

חוסך צבר בקופת גמל להשקעה 210,000 ש"ח במשך 3 שנים. באפשרות החוסך לנייד אל קרן הפנסיה 185,004 ש"ח. במקביל. החוסך הפקיד לקרן הפנסיה 2,000 ש"ח בחודש שווים כיום 75,000 ש"ח.

למרות שהתקרה לניוד היא 185 אלף יהיה ניתן לנייד את הסכום בניכוי הסכום שנצבר בקרן הפנסיה המקיפה. בסך הכל יהיה ניתן לנייד כ- 110 אלף ש"ח.

במידה שהפורש ירצה לקבל קצבה מיתרת החיסכון בקופת הגמל להשקעה יהיה עליו לנייד את הכספים לקרן פנסיה משלימה או אל ביטוח מנהלים.

>>>קריאה נוספת : יש לך קופת גמל להשקעה? כעת ניתן להעביר אותה בין החברות

כיצד נחשב את הסכום שניתן להעביר אל קרן הפנסיה המקיפה?

סכום שנצבר בקופה המעבירה ולא יותר מהתקרה
(סכום שנצבר בקרן הפנסיה המקיפה כולל הרווחים)
סכום שניתן להעברה

בשורה התחתונה

תקרת ההפקדה לקרן הפנסיה רלוונטית גם במקרה של ניוד, העברת כספים בין המוצרים הפנסיונים. חוסך שרוצה לקבל קצבה מהקרן המקיפה, רצוי שיחשב את הסכום הכספי אותו יהיה ניתן להעביר אל הקרן אחרת הכספים העולים על התקרה יעברו אל קרן הפנסיה המשלימה.

במידה שלא הפקדתם במקביל לקרן פנסיה מקיפה, דחיית הניוד במספר חודשים תגדיל לכם את התקרה אותה ניתן להעביר אל קרן הפנסיה.

תקרת הפקדה לקרן פנסיה לצורך קבלת קצבה by

רוצים להגיע עם יותר כסף לפנסיה?
רוצים להפסיק לפחד מהחיסכון הפנסיוני?
אנחנו מזמינים אותך להגיע לפגישת תכנון פנסיוני אישית
למידע נוסף על שירות תכנון פנסיוני אישי https://pensuni.com/?page_id=7283

Exit mobile version