בימים אלה נשלחו אליך הדוחות השנתיים מקופות הגמל וקרנות הפנסיה. ריכזנו כאן עבורך מספר דברים אותם צריך לבדוק בדוח השנתי. בדיקה נכונה של הדוח תשפר את החיסכון הפנסיוני שלך ותעזור לך להתאים אותו לצרכיך.
האם עדכנת את קרן הפנסיה לגבי מצבך המשפחתי?
אם אתם נשואים, אתם יכולים לדלג ישר לטיפ השני שעוסק בכיסוי ביטוחי. אבל אם אתם רווקים ללא בן או בת זוג, גרושים או חס וחלילה אלמנים. אתם יכולים לחסוך המון כסף בתשלומים מיותרים עבור כיסוי לשארים.
מכיוון וקרן הפנסיה כוללת כיסוי למקרה מוות מידי חודש מנוכה סכום מהפקדה החודשית לטובת רכישת הכיסוי הביטוחי. מכיוון ואין לכם בן או בת זוג יש לכם אפשרות לבטל את הכיסוי כך שחלק גדול יותר מההפקדה יועבר לטובת החיסכון. כאשר המצב המשפחתי ישתנה חשוב לזכור לעדכן את הקרן ולפעיל את הכיסוי.
ניקח לדוגמא את יוסי, רווק, בן 25 שהצטרף לקרן הפנסיה, זאת עבודתו הראשונה והוא מקבל שכר של 6,000 ₪ בחודש, ערן משלם עבור כל הכיסוי הביטוחי בקרן 33 שקלים. באפשרותו לוותר כעת על הכיסוי לשארים ולחסוך בכל חודש 27 ש"ח.
>>>>לקריאה נוספת על ויתור על כיסוי ביטוחי לשארים
נשואים? כדאי שתבדקו את גובה הכיסוי למקרה מוות
קרן הפנסיה מעניקה קצבה חודשית באבדן כושר עבודה וחס וחלילה במקרה מוות. הכיסוי הגבוה ביותר הוא כמובן 100% מהשכר. שמתחלק בין האלמנה והיתומים.
במידה ועיקר פרנסת המשפחה נופלת עליכם, חשוב להבטיח כי חס וחלילה במקרה של מוות ההכנסה החודשית של המשפחה לא תפחת בצורה משמעותית, לכן חשוב כי קצבת השארים תהייה קרובה עד כמה שניתן לשכר החודשי. שיעור הכיסוי הביטוחי נקבע לפי גיל הצטרפות לקרן הפנסיה, כאשר ככל ומצטרפים בגיל מבוגר יותר, כך אחוז הכיסוי נמוך יותר. הצטרפתם לקרן הפנסיה באמצע שנות העשרים? ניתן להגדיל את הכיסוי הביטוחי על ידי בחירה במסלול ביטוחי אחר.
בחלקו העליון של הדוח תמצאו את גובה הקצבה החודשית שתשולם לבן הזוג והילדים, חס וחלילה במקרה של מוות. במידה וסכום הקצבאות נמוך מהשכר החודשי שלכם. עליכם לשנות את מסלול הביטוח בקרן. במידה והסכום עדיין נמוך יתכן ועליכם לרכוש ביטוח חיים.
>>>>לקריאה נוספת אודות גובה הכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה
אחוז הכיסוי למקרה נכות
כיום רוב קרנות הפנסיה מעניקות כבררת מחדל כיסוי ביטוחי מלא למקרה של אבדן כושר עבודה. אבדן כושר עבודה מלא במידה והוא עולה 75% נכות, במקרה זה תקבלו 75% מהשכר המבוטח בקרן הפנסיה. ולא משנה באיזה גיל הצטרפתם לקרן. חשוב לבדוק האם גם הקרן שלכם מעניקה לכם את הכיסוי המקסימלי ובמידה ולא לעבור למסלול ביטוחי מעניק כיסוי גבוה יותר. כיום ישנה גם אפשרות לרכוש הרחבות ביטוחיות שמאפשרות לך לבטח גם חלקי שכר שעליהם אתה לא מפקיד לקרן, לדוגמא עמלות או שעות נוספות.
בחלקו העליון של הדוח תוכלו לראות את גובה הקצבה החודשית שתשולם במקרה של אבדן כושר עבודה ואת השחרור שתקבלו במהלך התקופה.
האם כל ההפקדות החודשיות מופיעות בדוח השנתי?
החלק העיקרי בדוח, הוא פירוט ההפקדות החודשיות אותם ביצעת אתה ומעסיקך. ההפקדות מבוצעות מתוך השכר הפנסיוני וניתן לראות אותם בתלוש השכר. כדי לוודא כי כל ההפקדות הועברו לקרן הפנסיה, צריך לבחון כי מופיעים כל חודשי העבודה. עובד אשר עבד שנה מלאה צריך לראות בדוח השנתי פירוט עבור שנים עשר חודשי עבודה. בנוסף מומלץ לבחון האם הסכומים המופיעים בחלק העמית תואמים את הסכום שירד בתלוש השכר.
האם כבר בחרת מסלול השקעה?
בעבר היה בקרנות הפנסיה מסלול השקעה אחד, מסלול כללי. כיום בכל קרנות הפנסיה קיימים מסלולי השקעה מותאמי גיל, מסלולים בהם רמת הסיכון הולכת וקטנה ככל שמתקרב מועד הפרישה. חוסכים מבוגרים או כאלה המתקרבים לגיל פרישה יכולים לבחור במסלול בעל רמת סיכון נמוכה יותר וחוסכים צעירים יכולים להגדיל את אחוז המניות בתיק החיסכון הפנסיוני שלהם. בנוסף נוספו בשנים האחרונות, מסלולים כשרים העומדים בכללי ההלכה הדתית, המסלולים ההלכתיים מפוקחים על ידי בד"צ העדה החרדית ובמקרים מסוימים ובחלק מהקרנות אף על ידי בד"צ בית יוסף או כשרות גלאט הון.
>>>>לקריאה נוספת על מסלולי השקעה מותאמי גיל
איזה אחוז מהשכר אתה מפקיד לקרן הפנסיה?
כיום קיימת חובה להפקיד לפנסיה לפחות 6% מהשכר (עד ינואר 2017 החובה הייתה 5.75%). לא הרבה עובדים יודעים שיש באפשרותם להגדיל את אחוז ההפקדה החודשי ל-7%. הגדלת ההפקדה לפנסיה מגדילה קודם כל את החיסכון הפנסיוני ובמקרים רבים היא מעניקה גם הטבות מס.
מה כתוב בדוח השנתי מקרן הפנסיה? by נדב טסלררוצים להגיע עם יותר כסף לפנסיה?
רוצים להפסיק לפחד מהחיסכון הפנסיוני?
אנחנו מזמינים אותך להגיע לפגישת תכנון פנסיוני אישית
למידע נוסף על שירות תכנון פנסיוני אישי https://pensuni.com/?page_id=7283
לשירותים נוספים של פנסיוני, להבין את הפנסיה:
קיבוע זכויות | טיפול בכספי פיצויים בסיום עבודה |
פרישה מקרן פנסיה | תכנון פרישה |
מידע נוסף על :