Site icon פנסיוני, להבין את הפנסיה

המעסיק רוכש אובדן כושר עבודה, האם לוותר על הכיסוי בקרן הפנסיה?

מכתבים למערכת

במסגרת מקום העבודה, המעסיק רוכש לעובדים פוליסה לאובדן כושר עבודה. הפוליסה מכסה עד ל- 75% מהשכר, האם כדאי לי להקטין את הכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה?

אכן, לא ניתן לקבל פיצוי משני הכיסויים במקביל גם מקרן הפנסיה וגם מפוליסת אובדן כושר העבודה. במקרה זה, אחד הכיסויים לא ישלם לך. חשוב לבחון מה כוללת הפוליסה דרך מקום העובדה. האם היא מכסה את כל רכיבי השכר או רק את רכיבי השכר הפנסיוני.
במקרים מסוימים הפוליסה במקום העבודה מעניקה סוג של מטרייה ביטוחית מעבר לקיים בקרן הפנסיה אך עדיין לא יהיה ניתן לקבל פיצוי משני המקומות במקביל.

אז האם כדאי לצמצם את הכיסוי בקרן הפנסיה?

הקטנת הכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה תחסוך לך כסף ותפנה יותר כסף לחיסכון. בדוגמא שלפנינו מתוארת התפתחות הפרמיה עבור בחור בן 25 עם שכר של 10,000 שקלים.

בגיל 25 הוא ישלם 10 שקלים בחודש לכיסוי של 75% לאובדן כושר עבודה ובגיל 55 הוא ישלם על אותו כיסוי 101 שקלים.

במידה והוא יעבור למסלול שמקטין את פנסיית הנכות הוא ישלם על כיסוי של 37.5% בגיל 25 6 שקלים ובגיל 55 רק 60 שקלים.

 

לפני שאתם רצים להקטין את הכיסוי הביטוחי

למה לשלם על כיסוי כפול אתם שואלים? הרי המעסיק רוכש עבורנו ביטוח לאובדן כושר עבודה אז מדוע לקנות אחד נוסף במסגרת קרן הפנסיה?

  • דבר ראשון, תקופת אכשרה. במידה ותישארו במסלול ביטוחי שמבטיח לכם כיסוי של 75% לאובדן כושר עבודה תצברו היום תקופת אכשרה על מלא הכיסוי. כך שגם אם בעתיד תגדילו את הכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה לא תצטרכו לצבור תקופת אכשרה חדשה.
  • דבר שני, חיתום רפואי. הצטרפם היום לקרן הפנסיה ללא דרישה למילוי הצהרת בריאות. לכו תדעו מה יהיה בעתיד. יתכן ובעתיד תידרשו למלא הצהרת בריאות כאשר תבקשו להגדיל את הכיסוי לאובדן כושר עבודה.
  • דבר שלישי, באמת תזכרו להגדיל את הכיסוי הביטוחי? המעסיק שלכם משלם לכם היום על כיסוי ביטוחי לאובדן כושר עבודה. האם המעסיק הבא גם יעשה זאת? יתכן ולא. האם אז תזכרו לבצע את השינוי במסלול הביטוח בקרן הפנסיה או שיהיה מאוחר מידי.

לסיכום, האם זה באמת משפיע על הפנסיה שלכם? ראינו שבמעבר למסלול נכות מופחתת עלות הכיסוי הביטוחי קטנה בכמעט 50% אך מה קורה לפנסיית הזקנה. בדוגמא שלפנינו השינוי בפנסיית הזקנה הוא 100 שקלים בלבד. האם בשביל סכום כזה שווה לקחת את הסיכון ולשנות רק לתקופה קצרה את המסלול הביטוחי בקרן הפנסיה?

 

 

המעסיק רוכש אובדן כושר עבודה, האם לוותר על הכיסוי בקרן הפנסיה? by

רוצים להגיע עם יותר כסף לפנסיה?
רוצים להפסיק לפחד מהחיסכון הפנסיוני?
אנחנו מזמינים אותך להגיע לפגישת תכנון פנסיוני אישית
למידע נוסף על שירות תכנון פנסיוני אישי https://pensuni.com/?page_id=7283

Exit mobile version