משרד האוצר פרסם החודש את הניתוח לשנת 2013 של תיק הנכסים הפנסיונים שמנוהל על ידי הגופים המוסדיים בישראל. הצצה לדוח (לקריאה) מגלה מספר נתונים מעניינים (או מדאיגים).
- שיעור החשיפה לנכסי סיכון (מניות, אשראי למגזר העסקי, אג"ח קונצרניות , הלוואות ישירות וקרנות השקעה), דומה לזה שבשנים האחרונות, כאשר ב 2013 הוא הגיע ל 58.2% מסך תיק הנכסים לעומת שיא של 61.6% בשנת 2009.
- שיעור ההשקעה במניות עולה בשנת 2013, לאחר שנתיים של שמירה על יציבות. ומתקרב לשיא של שנת 2010.
- מהצד השני ממשיכה הירידה בשקעה באג"ח קונצרני.
- מגדילים את החשיפה לחו"ל. לאחר יציבות יחסית בשיעור החשיפה להשקעות בחו"ל בשנת 2012 גדלה בשנת 2013 החשיפה והיא עומדת על 33% מסך תיק הנכסים הפנסיוניים.
- עיקר החשיפה של תיק הנכסים בחו"ל היא למניות, כולל השקעה בתעודות סל מחקות ובקרנות נאמנות המשקיעות במניות.
- מי הן עשרת הקבוצות העסקיות הגדולות ?יותר מ 53% מתיק האג"ח והמניות של החיסכון הפנסיוני החדש מושקעים בעשר קבוצות עסקיות ו 29%ממנו בחמש קבוצות בלבד. שיעורים אלו גבוהים משיעור משקלן של הקבוצות בשוק ההון, כאשר פער זהגדל בשנים האחרונות באופן עקבי.
- ולמה משרד האוצר לא מפרסם את שמות הקבוצות?
- איפה הכסף? מי הן עשרת החברות להן חשופים החוסכים.
- לאן זורם הכסף? הצצה בדוח מלמדת אותנו באיזה ענפים הגדילו הגופים המוסדיים את השקעתם בשנת 2013: ביומד, נדל"ן וחיפושי נפט ובעיקר מוצרים עוקבי מדדים.
- וממה כדאי להתרחק ? מה היו המגזרים בהם צמצמו הגופים המוסדיים את השקעתם בשנת 2013 ? בנקים, חברות החזקה וכימיה. הערה האחת, הגופים המוסדיים מוגבלים בשיעור ההחזקות שלהן בבנקים ולכן למרות הגידול בסך הנכסים בגופים שיעור ההחזקות בבנקים הולך ויורד.
רוצים להגיע עם יותר כסף לפנסיה?
רוצים להפסיק לפחד מהחיסכון הפנסיוני?
אנחנו מזמינים אותך להגיע לפגישת תכנון פנסיוני אישית
למידע נוסף על שירות תכנון פנסיוני אישי https://pensuni.com/?page_id=7283